Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän)

Jonasson, Jonas

Antalst

Artikelnummer

978-91-7579-166-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 4 för 62 kr/st - spara 24%

82 kr

inkl. moms

Beskrivning

Kyrkoherden Johanna Kjellander har lämnat predikstolen för gott. Det skedde i all hast med burop från församlingen och med att hon fick psalmböcker kastade efter sig. Nå, hennes yrkesval hade ändå aldrig varit något val, utan ett tvång. Hon skyller allt på Gud och pappa i lika delar. Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar lyckats förskingra den mångmiljonförmögenhet han en gång suttit på och som i denna dag borde varit i sonsonens ägo. Istället är Per en uselt betald receptionist på ett tredje, eller möjligen fjärde klassens hotell.

Den bortjagade prästen är på vingel i tillvaron och möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda känner att de har hämnd på tidigare generationer att utkräva, om än från olika perspektiv. Det är då en lika argsint som naiv man kommer i deras väg. Han heter Johan Andersson, men prästen och receptionisten ser till att han strax är Mördar-Anders med hela Sverige.Trion bildar en ohelig allians och ger sig in i näringsverksamheter med mycket måttlig moralisk bärighet. Allt hade ändå kunnat vara väl om bara inte en greve, en grevinna och självaste Herren och hans son ställde till det så förbannat för dem.

Jonas Jonasson är journalisten och entreprenören som tröttnade på sitt gamla liv och bestämde sig för att bli författare i stället. [Språk: Pocket] Svenska