Kampen om islam

Kampen om islam

Kepel, Gilles

Antalst

Artikelnummer

978-91-7389-194-3

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 208 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 222 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 236 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 245 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 250 kr/st - spara 10%

278 kr

inkl. moms

Beskrivning

Terrorattackerna den 11 september 2001 förändrade världspolitiken i grunden.

I Kampen om islam undersöker en av världens ledande experter på islam, den franske statsvetaren Gilles Kepel, terrorismen, kriget mot terrorn och kampen inom islam.

Terrorattackerna den 11 september 2001 förändrade världspolitiken i grunden. Neokonservativa grupper fick allt större makt i Washington och en ny amerikansk Mellanösternpolitik formulerades.

I Saudiarabien och Afghanistan valde de radikala islamisterna att flytta terrorismen till väst - jihad utropades mot deras fiender runt om i världen.

Gilles Kepel ser grunden till dagens osäkra läge i Mellanösterns moderna historia och tydliggör den komplexa kombination - kriget, propagandan och terrorismen - som håller området i ett järngrepp.

Kepel söker en väg ut ur dagens situation i Mellanöstern genom att jämföra intressena hos islamister, västvärlden och eliterna i Arabvärlden. Vägen leder via de muslimska invandrarna i väst - den grupp där kampen om en demokratisering av de islamistiska staterna kommer att vinnas, eller förloras.

Gilles Kepel är professor på l'Institut d'Études Politiques i Paris.

Han anses vara en av världens främsta islamologer och hans böcker finnns översatta till en rad språk. [Språk: Svenska] Inbunden