Österns religioner: Filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien

Österns religioner: Filosofi och livsvisdom i Indien och Östasien

Hedin, Christer

Antalst

Artikelnummer

978-91-7504-256-5

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 217 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 231 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 246 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 254 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 260 kr/st - spara 10%

289 kr

inkl. moms

Beskrivning

Österns religioner lockar och fascinerar.

Där finns en stillhet och öppenhet på det andliga området som tilltalar vår tid.

De religiösa traditioner som utvecklats i Indien och Östasien vittnar om en djup respekt för människans andliga krafter och för den längtan efter inre utveckling som ger livet sammanhang och innehåll.

Intresset för yoga, meditation och ayurveda visar att många söker sig till dessa kraftkällor för att få inspiration och nya perspektiv på tillvaron.

Österns religioner visar upp en mångskiftande bild av andligt liv.

I Indiens rika tradition ingår hinduismens djupsinniga reflektioner över enheten i tillvaron, buddhismens meditation över begärens makt, jainismens absoluta krav på icke-våld och sikhernas hängivenhet för Gud och den heliga skriften.

I Kina utvecklades konfucianismens krav på ömsesidig respekt i mänskliga relationer och daoismens följsamhet mot livets rytm.

Japans religiösa liv präglas av shintos vördnad för naturens skönhet, men också av zenbuddhismens andliga mästare och de nya religionernas mångfald.

Allt detta skildras i denna översikt över Österns religioner, som kortfattat ger den historiska bakgrunden men främst vill visa hur religionerna påverkar livet i nutiden.

Christer Hedin undervisar i religionshistoria vid Stockholms universitet och har givit ut flera böcker om kristendomen och islams historia. [Språk: Svenska] Inbunden