Kloster och klosterliv i medeltida Skara stift

Kloster och klosterliv i medeltida Skara stift

Hagberg, Johnny (red.)

Antalst

Artikelnummer

978-91-976688-5-9

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 162 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 173 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 184 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 190 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 194 kr/st - spara 10%

216 kr

inkl. moms

Beskrivning

Av de kloster och konvent som fanns i Västergötland återstår idag bara ruiner. En gång platsen för Guds närvaro, där lov och tillbedjan var den huvudsakliga sysselsättningen, en lovsång som ljöd natt och dag. Här verkade kvinnor och män som vigt sitt liv åt Gud.

Varnhem, Gudhem, Lödöse, Skara och Ramundeboda. Cistercienser, dominikaner, franciskaner och antoniter. Platserna och ordensfolket har betytt mycket för vårt lands andliga historia. Sjukvård och byggnadskonst, jordbruk och olika sorters hantverk, allt detta förde de med sig till vårt land och bidrog aktivt till at dessa konster och färdigheter kunde utvecklas här.

Denna bok berättar om de västgöta klostren och konventens historia. Den vill även ge en inblick i det liv som är vigt åt Gud. En speciell kvinna föddes i det västgötska Fåglavik presenteras här särskilt. Hon kom att bli en förnyare av Birgittinerorden och hennes namn var Maria Elisabeth Hesselblad, saligförklarad av Johannes Paulus II den 9 april 2000. [Språk: Svenska] Kartonage