Den stora vändningen

Den stora vändningen

Braw, Christian

Antalst

Artikelnummer

978-91-7580-393-7

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 208 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 222 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 236 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 245 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 250 kr/st - spara 10%

278 kr

inkl. moms

Beskrivning

Varför talar vi så lite om änglarna? Christian Braw visar i denna bok hur mycket vi kan veta om dem. Inte nog med det, hela den kristna Kyrkans historia har en rik undervisning om änglarna, också vår nyaste psalmbok. En annan och lika spännande fråga är vad som händer, när en epok går över i en annan, och det öppnas nya och helt oväntade möjligheter för den kristna tron. Detta är vad som hände i Europa efter 1815. Det skeendet speglas i ett eget avsnitt.

Ännu större är frågan om vad som egentligen är verkligt och

hur vi kan få kunskap om det. Christian Braw låter en av Västerlandets främsta tänkare, Augustinus, ta till orda. Före all kunskap finns alltid en människosyn; den frågan har fått ett eget kapitel, där vi bl.a. får möta Aristoteles tänkande. Till människosynen hör också frågan om känslornas betydelse och hur Gud använder sig av vårt känsloliv. Det visar sig att Henric Schartau har reflekterat mycket över detta. Det blir också tydligt att Augustinus har en avgörande betydelse för Martin Luther. Dennes psalmer är dessutom i hög grad präglade av de positiva erfarenheterna av klosterlivet. Det finns inte bara ett samband mellan klostret och reformationen, också mystiken och väckelsekristendomen har en gemensam grund.

I en överaktiv tid som vår blir det välgörande att ta del av vad

man i den kristna traditionen tänkt om vilans betydelse. Också

själva tron är i första hand en vila. Christian Braw reflekterar över vad den akademiska teologin kan användas till. Han har också arbetat med att utveckla ledarskap. Ledarskapsfrågorna får en särskild avdelning.

Christian Braw är präst i Svenska Kyrkan och docent vid Åbo

Akademi. Denna nya bok har vuxit fram under hans verksamhet

som akademisk lärare och föreläsare i Sverige, Finland, Estland,

Lettland och USA. [Språk: Svenska] Häftad